Podium 1 - bigbands

Direct rechts naast de ingang van de Oude Kerk

 
 

11:30 uur

Triple B Bigband

airborne-jazz-bigband-bennekom.jpg

De drie B’s uit de naam van de band staan voor Big Band Bennekom, een groep die bestaat uit 20 enthousiaste amateurmusici. De leden spelen alle stijlen jazz en sinds 2016 staat de band onder de bezielende leiding van Marc van den Bosch. De vocalen zullen verzorgd worden door de warme stem van Gedy van Rijn.

 

14:15 uur

Jalafusi Bigband

airborne-jazz-jalafusi-bigband.jpg

Jalafusi staat voor Jazz, Latin en Fusion, Swing en Improvisatie. Dat tekent meteen het brede repertoire van deze zeer actieve bigband uit Ede. Jalafusi was onder meer te horen op de Sonsbeek concerten, in Cultura en in het Openluchtmuseum. In 2019 gaat de band de theaters in met een grote Motown show. Jalafusi staat onder leiding van Maurice Ditmer met op vocalen Gea de Vries en Margje Vleck.

 

16:30 uur

Bigband Sound of Sience

airborne-jazz-bigband-sound-of-science.jpg

De naam zegt het al, Sound of Science is een bigband bestaande uit studenten en medewerkers van de Universiteit van Wageningen. Het collectief heeft een veelzijdig repertoire: naast veel jazzstijlen heeft de band onder meer een project van Nino Rota en de Blues Brothers op zijn naam staan. Sound of Science staat onder leiding van Guus Tangelder.

 
 

Podium 2 - bands

Achter podium 1, onder de bomen van het plein

 
 

12:30 uur

Leerlingen van Muziekplein Ede

Het Muziekplein is dé plek in Ede waar je moet zijn als je een muziekinstrument wilt leren bespelen. Met vakkundige en gepassioneerde docenten kan het niet anders dat de leerlingen op Airborne Jazz graag willen laten horen wat ze aan talent in hun mars hebben.

Airborne jazz start met vocale mini-concerten van Eva Jolink en Linda Veenstra. Beide leerlingen van docent zang Kitty Meier aan het Muziekplein.

 

13:30 uur

Loes and friends

airborne-jazz-loes-and-friends.jpg

Ontmoet de fonkelnieuwe formatie Loes and friends, die onder de bezielende leiding van Willem Assenbroek (docent aan de Rocking Old School van Cultura) het American Songboek nieuw leven inblaast. De bezetting is: Loes Heineke (vocals), Henk Heineke (bluesharp, mondharmonica), Ton de Kok (piano), Chris Blankenburgh (rieten), Arjen Boersma (gitaar)en Willy Visscher (drums) en Willem Assenbroek (bas, bandleider)

 

15:15 uur

Blueberry Blossom Buegrassband

De Blueberry Blossom Bluegrass band is een zevenkoppige band die de Amerikaanse Bluegrass muziek vol passie ten gehore brengt. Rob Halewijn van het Muziekplein coacht deze band.

 

16:00 uur

The Blues Project

airborne-jazz-bigband-the-blues-project.jpg

Hekkensluiter van podium twee is The Blues Project. Opnieuw een band uit de kweekvijver van de Rocking Old School. Een band waar het speelplezier vanaf spat en met veel ruimte voor improvisatie en creativiteit. Verwacht klassieke blues standards van onder meer Muddy Waters en B.B. King, maar ook stukken van Van Morrison en Bonnie Raitt.

Bezetting: Loes Heineke (vocalen), Henk Heineke (mondharmonica), Lawrence Jones-Walters (gitaar en zang), Onno Knol (keyboards en zang), Henny Malipaard (gitaar), Arnaud Kouwets (slide guitar), Bart Hofstee (bas), Frans Kanaar (drums).

 

17:30 uur

Einde

 
WTM-Airborne-Vormentaal-Hor-vierrij-rgb.jpg